Keby bolo keby: Inge sa konečne dozvedá krutú pravdu. Manželovi klamstvo zráta!

Vzťahy sa zamotávajú čoraz viac a činy neostanú bez následkov.

Igor prehovoril Tomáša, aby s ním chodil behať. Ani po desiatich dňoch však Tomáš necíti, že by bol v lepšej forme. Igorovi sa prizná, že Inge ešte stále nepovedal, že jej vysnívaný dom predal. Ingrid už z ničnerobenia trochu šibe, najradšej by si už sadla za volant. Svoju frustráciu si vybíja na Mirke, ktorá sa s mamou do hádky veľmi nepúšťa. Dnes ide totiž na potrat. Jano s Monikou majú problém – ako uživia tretie dieťa? Jano o prerušení tehotenstva nechce ani počuť. Inge s Tomášom opäť obdivujú dom. Tomáš zatĺka ako divý, vyhovára sa, že dom ešte nie je majetkovo vysporiadaný, pretože v hre sú až štyria dediči. Jeho lož praskne, keď z domu vyjde gynekológ Baroš a zoznámi sa s Inge. 

Igor informuje Masára, že sa ozval Šebesta – problémová parcela 2441. Masára prekvapí, že Šebesta vôbec nebol nazúrený. Tomáš stretáva Moniku v Mirkinej škole, kde prišla fotiť triedne fotky. Vyzvedá, či sa už rozhodla, čo ďalej s dieťaťom. Adela opäť navštívi dcéru, starí rodičia jej však oznámia, že už sa o malú Zuzku viac starať nemôžu. Tomáš odprevádza Mirku na zákrok, cestou jej povie, že Inge sa dozvedela o predaji domu. Mirka sa snaží zistiť, či Monika čaká dieťa s jej otcom, alebo s Janom. Za Igorom prichádza Šebesta, Igor mu navrhuje finančnú kompenzáciu, čo Masára totálne vytočí. Tomáš nahovára Moniku, aby išla na potrat, tá však o zákroku nechce ani počuť. Rovnako odmieta od Tomáša alimenty. 

Jano od pondelka opäť nastupuje do práce ako vodič sanitky, teší sa ako malý chlapec. Rovnako aj na dieťa, dúfa, že tentoraz to bude konečne syn. Šebesta pokojným hlasom Igorovi oznámi, že na jeho kompenzáciu kašle. Obrátil sa na súd, ktorý vydal predbežné opatrenie, takže na stavbe môžu každú chvíľu očakávať políciu. Masár však rátal aj s touto možnosťou a Šebestovi prichystal nemilé prekvapenie. Mirka sa po zákroku vracia domov. S Tomášom ich prekvapí prázdny byt – Inge sa nevrátila. Adela sa Igorovi prizná, že má dcéru. 

Čítajte viac:

Ján Koleník: Nemám čas zaoberať sa tým, či som sexsymbol

Matka istá, otec s otáznikom

Keby bolo keby pokračuje: Pôjde Mirka na potrat?

Nevideli ste tretiu časť seriálu Keby bolo keby? Tak si ju pozrite v našom archíve